Voor iedereen die een passief inkomen wil verdienen met websites is het van groot belang om je websites up-to-date te houden. Met name de ‘voorkant’ (ook wel de front office genoemd)  van je websites is relevant voor de bezoekers van jouw doelgroep. Dit artikel gaat echter specifiek over een belangrijk onderdeel van de ‘achterkant’ van websites (ook wel de back office genoemd) met het CMS WordPress.

Advertising in online marketing

Voor iedereen die advertenties wil plaatsen op zijn of haar websites zijn er verschillende manieren om dat te doen. Enkele veel gebruikte manieren zijn:

  • Affiliate marketing
  • Google Adsense websites advertenties

Affiliate marketing

Denk bij affiliate marketing aan de mogelijkheid om advertenties te vertonen via het netwerk van bijvoorbeeld:

  • Amazon,
  • Zanox en M4N
  • Trade Tracker Nederland
  • Daisycon

Google Adsense website advertenties

Met Google adsense kan je, op een geautomatiseerde wijze, content en context relevante advertenies (laten plaatsen door Google) laten plaatsen. Dat kan middels enkele plugins die je eenvoudig kan installeren, zoals:

  • de officiele ‘AdSense Plugin for WordPress’,
  • QuickStart
  • Customized Ad units

Plugins up to date houden

Het is van belang dat je regelmatig controleert of jouw website en de geïnstalleerde plugins nog goed werken.  Zo zorg je ervoor de jouw website goed functioneert voor jouw bezoekers en dat de bezoekers kunnen vinden wat ze zoeken. Want dat is waar je het allemaal voor doet tenslotte!

Plugins updaten

Sinds Mei 217 wordt de officiele ‘AdSense Plugin for WordPress’ niet meer ondersteund door Google. Om er achter te komen welke plugin jij gebruikt en of jouw plugin ook verouderd is, kan je de volgende stappen zetten.

Ga in je WP-Admin omgeving in je Menu te gaan Plugins en dan naar ‘Geinstalleerde Plugins’, zoals getoond op afbeelding 1:

Afbeelding 1

 

 

Door te klikken op ‘Geinstalleeerde plugins’ kan je niet alleen zien welke Plugins je geinstalleerd hebt en welke plugins Actief zijn en welke plugins Inactief zijn, maar je kan hier ook nieuwe plugins zoeken en installeren.

Afbeelding 2

 

 

Op afbeelding 2 zie je 7 Actieve Plugins en 2 Inactieve Plugins. Voor 2 Plugins zijn updates beschikbaar. Deze Plugins kan je vaak allemaal tegelijk updaten, door ze allemaal aan te vinken en te klikken op (Bulk)Actie ‘Update’ toepassen.

Afbeelding 3

Bulk Acties Toepassen doe ik bijna nooit. Ik kies er eigenlijk altijd voor om het updaten van plugins stuk voor stuk te doen, zodat je precies weet wat er aan de hand is en welke update(s) worden geïnstalleerd. Voor een individuele update klik je bijvoorbeeld op Settings, zoals in afbeelding 3 is te zien.

De Officiele Adsense Plugin voor WordPress van Google is sinds Mei 217 niet meer te updaten, want deze is verouderd. De melding is te zien in afbeelding 4:

Afbeelding 4

Het advies van Google is om de huidige Plugin te deactiveren en een nieuwe te installeren en te activeren, zoals Quickstart. Hoe je dat doet en hoe je ervoor zorgt dat jouw Pub-id correct in de nieuwe plugins wordt vermeld? Dat lees je in mijn volgende artikel.