Klik in het Dashboard op Weergave. U ziet waarschijnlijk een scherm dat er ongeveer als volgt uit ziet:

Thema openingsscherm

Bij de WordPress installatie, krijg je enkele thema’s (ook wel templates genoemd) gratis.  Op dit moment is het thema ‘Twentysixteen’ actief. Indien je een ander thema wenst dat niet in de lijst vermeld is, klik dan op het grote +-teken.

In dit stappenplan werken wij met het thema ‘Twentythirteen’. Selecteer het thema Twentythirteen door er 1 keer op te klikken. Dan ziet u:

Wordpress thema wijzigen
WordPress thema wijzigen

Je krijgt nu een indruk hoe dit thema er uit ziet. Klik vervolgens op ‘Live voorbeeld’

Wordpress Template wijzigen
WordPress Template wijzigen

In het linkermenu kan je instellingen van dit template wijzigen, zoals de Kopafbeelding, Tekstkleuren en Achtergrondkleuren. Ik adviseer je hiermee veel te experimenteren en zelf alle mogelijkheden te ontdekken. Zolang je niet klikt op Opslaan & activeren zullen de wijzigen niet worden doorgevoerd. Helemaal bovenin kan je kiezen om alle wijzigingen wel op te slaan en dit template te activeren.

Tips over het wijzigen van templates: Klik op Kopafbeelding om 1 van de 3 voor geïnstalleerde afbeeldingen te selecteren. Of voeg een nieuwe afbeelding toe. U zal versteld staan van het resultaat. Zodra u een eigen foto toevoegt, ‘voelt’ het template al meer vertrouwd en straalt het template iets van u en uw (zakelijke) identiteit uit. Een aanrader dus om hiermee te experimenteren!

Het wijzigen van een standaard thema (template) en het aanpassen van een template valt buiten de scope van dit stappenplan. Het wijzigingen van templates is namelijk een zeer uitgebreid onderwerp. Daar is een apart E-book voor verkrijgbaar. Neem contact op met Ronald Scheer om dit E-book gratis te ontvangen.