Ben je op zoek naar inspiratie voor het schrijven van nieuwe artikelen? Je kan altijd bestaande teksten (her)schrijven in je eigen woorden. Echter, artikelen die slechts een opsomming van feiten vormen, zijn vaak erg saai om te schrijven (en ook saai om te lezen!). Het wordt pas interessant indien jij jouw visie, ervaringen en mening over het onderwerp geeft.

Voorbeeld met tips

Stel je voor dat je een studiereis voor je mede studenten mag samenstellen. Jij mag een top 10 samenstellen van meest interessante plekken die alle studenten gezamenlijk gaan bezoeken. Aan jou de taak om wervende teksten te schrijven over de redenen waarom je de individuele bestemmingen hebt gekozen.

Tip 1

Daarbij kan jij ook teksten schrijven over de samenhang tussen de bestemmingen en de meerwaarde van de alle bestemmingen samen. Indien je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in biologie en natuur, dan beschrijf wat er te zien. Denk aan de bekende Niagara waterfalls of de Grand Canyon. Beide zeer bekend vanwege het natuurschoon.

Tip 2

In het licht van de geografische bestemming die je wilt bezoeken kan je een artikel schrijven over een bioscoopfilm die je bent gezien die zich afspeelt op de door jou bekende bestemmingen.

Tip 3

Daarnaast kan je natuurlijk ook een artikel schrijven over bekend (of interessante) bedrijven die gevestigd zijn op de door jou gekozen bestemming.

Tip 4

Of je schrijft over bekende personen die wonen op de door jou gekozen lokaties.

Tip 5

Je kan ook schrijven over lokale tradities, eetgewoontes en lekkere recepten.