Al jarenlang verdien ik passief inkomen online. Met passief inkomen bedoel ik inkomsten waarvoor je niet ‘uurtje factuurtje’ of ‘in loondienst’ hoeft te werken. Mijn passieve inkomen verdien ik al jaren met mijn kennis en ervaring die online staat. Eigenlijk staat een groot deel van mijn geheugen online. Mijn geheugen staat online en daarmee verdien ik elke maand geld met het internet. Dat klinkt gek. En toch het is waar. Daarmee ben ik al bijna tien jaren geleden begonnen. In eerste instantie heb ik mijn kennis en ervaring online gezet voor mezelf. Zodat ik bijvoorbeeld altijd kan opzoeken waarom ik iets heb gekocht en welke afwegingen ik daarbij heb gemaakt. En daarnaast blijkt het handig en leerzaam voor duizenden mensen.

Al meer dan honderd duizend mensen hebben mijn artikelen gelezen


De meeste mensen aan wie ik dat vertel, reageren dan in de trant van: ‘Huh? Echt waar?’ En dan zeg ik: ‘Ja. En ik leer veel van alle bezoekers op mijn websites die mijn artikelen lezen.’ De volgende reactie is dan vaak: ‘He? Dat klinkt nog steeds gek! Hoe dan? En waarom?’ En dan leg ik uit dat ik ervan kan leren EN het is gebleken dat ik daarmee online geld kan verdienen. Zodra mensen begrijpen dat ik er geld mee kan verdienen, gaan sommige mensen denken…. Als Ronald daar geld mee kan verdienen, zou ik dat dan ook kunnen?’ En dan leg ik geduldig uit dat ook zij geld kunnen verdienen door ervaringen en verhalen online te publiceren. En jij, beste lezer, kan dat ook! Hoe? Dat lees je hieronder.

Mijn geheugen staat online

Een bizar idee. Het is echter wel waar. Mijn geheugen online bestaat uit gedetailleerde verhalen en ideeën. Bijvoorbeeld over aankopen die ik heb gedaan, over ervaringen met kopers en verkopers waarmee ik heb gesproken. En dat is niet alleen beschikbaar voor mezelf, het staat gratis online voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Meer dan 10 jaar ervaring online

Ondertussen heb ik al meer dan 10 jaar geleden mijn eerste artikelen geschreven en online gepubliceerd. Ik heb dat altijd geheel gratis online beschikbaar gezet voor iedereen. Op dat moment had ik geen flauw idee dat dit online publiceren een alles bepalende invloed op mijn leven zou hebben. Er was op dat moment namelijk bijna niemand die artikelen online had. Laat staat iemand die een eigen een website online had. Ok, er waren enkele grote bedrijven die een statische versie van hun bedrijfsbrochure online hadden gezet. Maar dat was eigenlijk zeer oninteressant. Althans, zo leek dat toen.

Mijn eerste stap online…

Na mijn afstuderen aan de Universiteit Twente bij de faculteit Toegepaste Onderwijskunde ben ik aan de slag gegaan als Docent bij de afdeling Economie & Handel van ROC TwentePlus in Almelo. Het werken met de studenten was zeer uitdagend en interessant. Alhoewel…. IK vond het interessant en uitdagend, maar lang niet alle studenten vonden het interessant en uitdagend. Sterker nog, er was een kleine meerderheid van studenten die alleen maar naar mijn lessen kwamen, omdat ze mijn vak nu eenmaal moesten halen. In eerste instantie was ik zeer teleurgesteld, maar al gauw zag ik in dat niet elke student dezelfde interesses heeft (of kan hebben).

Voor mij geen probleem, want ik ging mij focussen op de kleine minderheid studenten die mijn vak inhoudelijk wel interessant vond. Het was mooi om te zien hoe sommige studenten echt hun best deden om alle sommen en oefenen opgaven tot een goed einde te brengen.

Maar ik werd pas echt enthousiast toen sommige studenten vragen gingen stellen over ‘de praktijk’ en ‘het bedrijfsleven’ NAAST school op dit moment en het leven na het afronden van de opleiding Economie. Die vragen werden met name gesteld naar aanleiding van mijn verhalen over mijn ervaringen met ‘het internet’ en over ‘online geld verdienen’.

Bloggen in de avond uren

Naast mijn baan in het onderwijs, was ik namelijk in de avonduren begonnen met het schrijven van artikelen op verschillende blogs en websites, die niet mijn eigendom waren. Op zo’n blog kan je artikelen plaatsen, waardoor anderen jouw artikel kunnen lezen. En je hoeft je geen zorgen te maken over de website zelf en de techniek achter de website.

Intrinsieke motivatie

Mijn eerste motivatie om mijn artikelen met mijn ervaringen online te plaatsen was dat ik mijn gedachten makkelijk kon ordenen EN op een later tijdstip nog eens gemakkelijk terug kon lezen. Het gaf mij veel innerlijke rust om te weten dat ik altijd mijn eigen kennis en ervaring ergens had opgeschreven waar ik het gemakkelijk terug zou kunnen vinden. En het gaf mij de mogelijkheid om die kennis actueel te houden, doordat ik zelf de artikelen kon editten en aanpassen naar de nieuwe inzichten. Handig! Vond ik toen al en dat is het tot op de dag van vandaag nog steeds!

Mijn tweede stap online

Ondertussen had ik (dus) enkele honderden artikelen online gezet. In eerste instantie voor mezelf, maar als je iets online zet, dan kunnen anderen het ook lezen. Al gauw zag ik dat dat sommige artikelen over bepaalde onderwerpen veel meer bezoekers trokken (via de zoekmachines) dan andere artikelen. Bovendien zag ik dat sommige onderwerpen echt uitgebreid werden gelezen door bezoekers, terwijl andere onderwerpen slechts vluchtig werden bekeken door de bezoekers. Op dat moment realiseerde ik me dat ik ‘mijn publiek’ beter zou kunnen bedienen door aanpassingen op de website waarop de artikelen gepubliceerd waren. Helaas waren de websites op dat moment niet van mij en dus kon ik geen wijzigingen doorvoeren. Daarom besloot ik zelf websites te gaan maken, zodat ik mijn publiek beter zou kunnen geven wat ze zoeken.

Mijn derde stap online

Met de gratis software Joomla! en WordPress heb ik mijn eerste website gebouwd. Ondertussen was Google op de markt gekomen met Google Adwords, Google Adsense en Google Analytics. Hiermee kon je geautomatiseerd advertenties bij je artikelen laten plaatsen, waarmee je geld zou kunnen verdienen. Bovendien zou deze software inzicht geven over (het gedrag van) jouw online bezoekers, aldus de belofte van Google. Ik wilde mijn bezoekers graag zo goed mogelijk geven wat ze zochten, dus ik ben deze software meteen gaan gebruiken. Het inzetten van Google Analytics en Google Adsense bracht goed aan het licht welke artikelen het meest gezocht werden en welke artikelen het beste gelezen werden. En het bracht aan het licht welke onderwerpen commercieel interessant zijn, qua opbrengsten per click of opbrengsten per vertoning.

Mijn vierde stap online

Ik heb gezien dat het mogelijk is om online geld te verdienen en een maandelijks inkomen te genereren. Hoe ik dat heb gedaan? Dat leg ik op deze website uit. Ik leg het graag uit, omdat ik graag mensen help om hun doel te bereiken.

Jouw eerste stap?

Heb jij ook interesse om online geld te verdienen?

Ik help je graag. Meld je aan, zodat ik weet dat ook jij geïnteresseerd bent. Als je wilt kan je mij vertellen welke doelen jij hebt op korte termijn. Je mag mij ook aangeven hoeveel ervaring jij (al) hebt, dan kan ik aansluiten bij jouw voorkennis. Dan kan ik jou vervolgens uitleggen hoe ik kan helpen om jouw doelen te realiseren. Let op: voorkennis is niet vereist!