Al vele jaren ben ik actief op het snijvlak van ‘Online Learning’ en ‘Online Marketing’.

Als onderwijskundige en docent werk ik dagelijks aan het ontwerpen van opleidingsprogramma’s voor de ontwikkeling van ‘Medewerkers met werkervaring’ en ‘Studenten zonder werkervaring’.

Als Online Marketeer probeer ik te begrijpen wat mensen online zoeken en wat mensen beweegt om online aankopen te doen. Bijvoorbeeld de aankoop van online cursusmaterialen.

Arbeidsmarktoplossingen

De combinatie tussen ‘Online Learning’ en ‘Online Marketing’ biedt inzicht in oplossingen voor de Arbeidsmarkt, voor zowel de Werknemer als ook de Werkgever.

Perspectief Werknemer

Ondanks het feit dat er krapte is op de arbeidsmarkt in Nederland, zijn er veel mensen zonder werk zitten of werken op een plek waar ze niet happy zijn.

Perspectief Werkgever

Vanuit het perspectief van de Werkgever probeer ik mee te werken aan oplossingen om de aansluiting tussen Arbeidsmarkt en Onderwijs te verbeteren voor het reguliere onderwijs. Daarnaast werk ik ook aan het onderwijsaanbod voor Werknemers met werkervaring, zodat de huidige werknemers actuele en relevante kennis (blijven) houden.

De waarde van Weten en Werken

Al vele jaren vraag ik de mensen om mij heen naar redenen waarom ze (willen) studeren of de redenen waarom ze (willen) werken. Ik ben er achter gekomen dat niet iedereen een duidelijk doel voor ogen heeft. Dat geldt voor Werkenden en ook voor Studenten. Daarnaast ben ik er achter gekomen dat niet iedereen kan ‘genieten’ van het proces om het gestelde doel te behalen. Lang niet iedereen is bereid om echt tijd en moeite te investeren om de gestelde doelen te behalen.  Veel mensen wil niet daadwerkelijk ‘meters maken’ en het moeilijke proces van ‘leren middels vallen en opstaan’ doorlopen.

Toch zijn veel mensen wel in staat om uit te leggen waarom ze willen werken of studeren.  Denk aan volgende aspecten

  • Zekerheid en structuur
  • Status en Hogerop komen
  • Ontwikkelen en Werk-Prive balans
  • Flexibiliteit Vrijheid en hobby
  • Inkomen, sociale contact en zekerheid

Zekerheid en structuur

 

Status en Hogerop komen

 

Ontwikkelen en Werk-Prive balans

 

Flexibiliteit Vrijheid en hobby

 

Inkomen, sociale contact en zekerheid