3DYI

Interview met Jori van 3DYI

Een paar maanden geleden werd ik benaderd door Jori.  Hij wilde graag stage lopen bij Youmagine, om meer ervaring op te doen met 3D printen. Jori had 3D printen gekozen als onderwerp voor zijn profielwerkstuk. Nu heeft hij zijn eigen printer. En is hij bezig met het opzetten van een eigen website over 3D printen.

Wat vind je zo interessant aan 3D printen?

3D printen is iets wat nu steeds meer onder de aandacht komt. Maar ondertussen is het nog vol in ontwikkeling. Ik vind het heel leuk om onderdeel te zijn van iets nieuws en innovatiefs. Daarnaast kun je ontzettend leuke dingen maken met een 3D printer.

Waarom ben je een website begonnen?

3D printen is nu echt nog iets waar vooral professionals en makers zich houden. Volgens mij is 3D printen voor iedereen interessant. Met mijn website ga ik proberen om 3D printen normaler te maken. De drempel moet volgens mij lager gemaakt worden. Alle middelen zijn er en 3D printen is helemaal niet ingewikkeld. Je moet alleen de stap nemen om er mee te beginnen.

Wat is er op de website te vinden?

Er wordt nog hard gewerkt aan de site. Ik weet nog niet precies wat er allemaal op komt. In ieder geval wat basis informatie over 3D printen en een blog. Ik ben ook bezig met het maken van video’s voor op YouTube. In die video’s bespreek ik leuke ontwerpen die ik heb gevonden en laat ik mijn eigen ontwerpen zien. Ik ben ook bezig met het maken van een aantal instructie video’s.

Waar kunnen mensen je vinden?

De website heet 3dyi.net. Dat staat voor Dream, Design, Develop Your Imagination. Daarnaast ben ik te vinden op Facebook, Google+ en YouTube.