Categorieën
fitness

In 100 dagen fit

Mijn dilemma

Al geruime tijd vind ik mezelf te dik. En hoewel ik af en toe wel een paar kilo kwijt raak… die kilo’s komen er ook altijd weer bij. Liefst zou ik 5 kilo afvallen. En uiteraard wil ik dat ik dan ook op dat niveau kan blijven.

En ik vind dat ik te weinig beweging krijg. Ik heb geen regelmaat in mijn sportieve activiteiten. Met dit dilemma worstel ik al enkele jaren en nu wil ik er echt aan gaan werken.

Plan van aanpak

Daarom heb ik een plan opgesteld dat ik graag met jou wil delen. Het zou enorm helpen als je een berichtje achterlaat om mij aan te moedigen om vol te houden. Of je schrijft hoe jij aan jouw conditie werkt. Ik zal dagelijks bijhouden hoe ik eet en hoeveel ik beweeg. En uiteraard zal ik progressie in gewichtsafname en conditie toename ook publiceren.

Jouw ervaring telt!

Het zou tof zijn als ook jij jouw doelen erbij vermeldt. Jouw tips & adviezen en mijn ervaringen kunnen ons helpen om onze gezamenlijk doelen te bereiken. En bovendien ben ik er van overtuigd dat wij anderen kunnen inspireren om ook te starten met een gezondere levensstijl.

Doel

over 100 dagen fit

Aanvang

1 maart 2016

Huidige stand van zaken

Gewicht

 • Huidig gewicht 90 kilo (ik ben 1.85 m lang)
 • Streef gewicht: 85 kilo (minder mag ook)

Sport

 • Ik wil 1 keer week gaan fitnessen
 • Ik wil 1 keer week gaan zwemmen
 • Ik wil 1 keer week gaan fietsen

Komende dagen wil ik een ‘nul meting’ doen. Ik wil alle sporten een keer beoefenen om een dag later vast te stellen hoeveel spierpijn ik heb. Dan heb ik een basis van waaruit ik kan gaan werken.

Eten

 • Ik wil minder eten.
  • En vooral: geen tweede keer opscheppen tijdens het warm eten
  • En ook ’s avonds geen chips, chocola of andere snacks
 • Ik wil gezonder eten

Drinken

 • Minder koffie
 • Meer thee
 • Geen cola of frisdrank waar veel suiker in zit

Alcohol

In het weekend een glaasje moet kunnen. (toch?)

Sigaretten

Ik rook alleen maar als ik meerdere biertjes (3+) drink. Normaal gesproken vind ik roken vies. Door-de-week rook ik sowieso nooit en in het weekend soms. Als ik maximaal 2 biertjes of wijntjes drink vind ik roken vies en dus rook ik dan niet. Goed nieuws dus!

Tot slot

Zie ik nog iets over het hoofd?
Wat denk jij… is dit een realistisch vertrekpunt?

11 reacties op “In 100 dagen fit”

Ha Ronald,

Goed plan, tip nadat je je bord de eerste keer leeg gegeten hebt afspoelen en wegzetten in de vaatwasser. Heel simpel maar je komt dan niet in de verleiding nog een beetje op te scheppen of een stuk vlees van de kinderen op te eten.

Zelf train ik nu iedere ochtend 15 minuten met een Bulgarian Bag en een Kettle Bell. Daarnaast spinning en fietsen op de racer of ATB. Snaaien gaat mij nog niet zo goed af daar zit mijn zwakte… Maar wel lekker.

Succes en ik zal je volgen.

Groet,
Dirk

Hoi Dirk,

dank voor jouw reactie. Goede tip van jou om het bord meteen weg te zetten na het eten. Bij de kinderen blijft vaak eten op het bord liggen en het is zonde om het weg te gooien…

Van een Bulgarian Bag heb ik nog nooit gehoord. gebruik jij dat thuis? van een Kettle Bell heb ik wel eens gehoord. Een soort ronde (metalen) bal met een handvat er aan. Toch? Met een Kettle Bell heb ik nog nooit geoefend. Is dat zwaar?

Fijn dat je mij volgt, graag wil ik jouw voortgang ook volgen. Wat zijn jouw persoonlijke doelen? Heb jij ook een website waar jij dat op bijhoudt?

Groet,
Ronald

Goed plan Ronald. Ik word hier enthousiast van en ik hoop Casper ook!
Nog een tip van mij; 2 liter water drinken. Water is goed voor je lijf, water gaat boven alles!

Hi Brigitte,
dank voor jouw tip! 2 liter water drinken is zeker een goede tip. Ik heb het wel eens gehoord, maar 2 liter lijkt toch echt veel…. Heb jij ervaring? Heb jij tips om het water drinken aantrekkelijk(er) te maken?

Ik zou het super vinden als jij en Casper ook mee doen! Dat zou mij (extra) motiveren en ik denk dat ook anderen geïnspireerd en gemotiveerd kunnen raken.

Heb jij al een doel is gedachten? Voor jezelf? Of voor Casper… ;-)? Ik hoor het graag!
Ronald!

Hoi Ronald,

Mama liet mij dit lezen en vroeg of ik nog goede tips voor jou had.
Ik ben onlangs 15 kg (studentenkilo’s) kwijt geraakt zonder pillen o.i.d..
Ik heb voor mezelf gekeken hoeveel ik uiteindelijk wilde wegen uiteindelijk en wat realistisch was om maandelijks af te vallen. Dit omdat ik graag van het leven geniet en geen taartje of glaasje wil laten staan. Wel wilde ik niet meer asociaal veel “drinken”. Ik ben begonnen met mijn eetgewoonten veranderen, meer groente/fruit, minder vlees, niet snoepen en inderdaad wat je zelf hier boven noemde, het een keer opscheppen. Probeer langzaam te minderen zodat je lijf er aan kan wennen anders ga je snaaien. Ik weeg mijn rijst/pasta tegenwoordig ook af, zodat ik niet weer meer ga eten. Ook het aantal boterhammen heb ik verminderd. Dit heb ik vervangen door biogarde kwark met een stuk fruit en met granola/muesli/noten,zaden of door crackers. Drink veel water/thee, zonder suiker.
Nadat ik hier aan was gewend ben ik begonnen met meer sporten. Doe vooral iets wat je motiveert zodat je het blijft doen.
Via my fitnesspal (app) hield ik bij wat ik at en hoeveel ik bewoog, erg gemakkelijk in te voeren. Wel even wennen. Je kunt zelfs aangeven hoeveel je per week wilt afvallen.

Probeer om te stoppen met roken.. Is toch eigenlijk raar dat je na 3 of meer bier wel wilt roken, het beïnvloedt de conditie, uithoudingsvermogen en gezondheid. Dus genoeg redenen om die je huis uit te werken de komende tijd!!

Ik zocht leuke, gezonde recepten op het internet/Facebook.

Ik wens je veel succes en tot snel in je nieuwe lijf!

Groetjes uit losser

Liefs, Anita en dochter Merel
PS. Mijn gewicht is nog steeds ok,Anita:-)

Hoi Merel,

super bedankt voor jouw uitgebreide reactie!
Jij bent 15 (studenten)kilo’s afgevallen. Wauw! Het kan dus echt!

Jij schrijft dat jij eerst ging afvallen en daarna meer bent gaan sporten. Kan jij aangeven hoe jij bent begonnen met sporten en welke voortgang jij daarin hebt gemaakt in de eerste maand? Dat kan mij helpen om de eerste 30 dagen door te komen.

Alvast bedank voor jouw reactie!
Ronald!

Ha Ronald,
van fietsen en zwemmen krijg je natuurlijk geen spierpijn (dat zijn concentrische bewegingen) maar da’s vast ook geen doel op zich :).
Mijn tip: schep gerust een tweede keer op, maar beperk het aantal eetmomenten op een dag tot 3 + 1 x fruit. We eten meestal niet te veel, maar te vaak!
En sporten heeft voor gewichtsverlies eigenlijk pas zin als je uren begint te maken. Lage intensiteit en lang is beter dan hoge intensiteit en kort… dus fitness…. geen heel goed plan! Je wordt er wel een strakke adonis van, dat wel! Dus misschien toch een goed plan, maar met andere doelstellingen, haha.

Groet!

Dank je wel Kirsten! Vanavond ga ik fitnessen. En minder eten. Binnenkort zal ik mijn eerste resultaten publiceren.
Groet,
Ronald

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.