Onderwijs project met universiteit Eindhoven wint prijzen

Een van mijn projecten met studenten van de Universiteit Eindhoven heeft het afgelopen jaar verschillende prijzen in de wacht gesleept, waaronder enkele eerste prijzen op enkele wedstrijden in Nederland en Frankrijk. De prijzen zijn gewonnen door het SprintPerformance team dat bestaat uit de studenten Peter Hobo en Benjamin Buijs. Ook hebben zijn enkele snelheids records gevestigd met de schakel brommer waarmee zij strijden om de nationale titel van de NSSC.

Peter en Benjamin van SprintPerformance.
Peter en Benjamin van SprintPerformance.

Winnaars mentaliteit

De leden van team SprintPerfomormance hebben oog voor detail. Bijvoorbeeld op het gebied van gewicht besparing van hun brommer. Zo hebben zij onderdelen waarop zij slecht een paar gram gewicht konden besparen toch aangepast.

 

Van 3d print prototype in oranje PLA, naar een volwaardig aluminium onderdeel.
Van 3d print prototype in oranje PLA, naar een volwaardig aluminium onderdeel.

van PLA naar aluminium
Op de foto zie je een houder voor de voorvork. De oranje houder is een 3d geprinte versie die gemaakt is met een Ultimaker uit PLA. Pas nadat het 3D geprinte prototype goedgekeurd was, werd dit onderdeel voor de brommer in aluminium vervaardigd. Daarmee werd voorkomen dat er fouten zouden ontstaan in het aluminium onderdeel. En daarmee hebben we kosten kunnen besparen, want het vervaardigen van onderdelen in aluminium is niet goedkoop…!

READ  TeamRembrandts multi disciplinair studententeam