Randstad vakcongres voor docenten

randstadlogo13 oktober 2015 15.00 – 21.00 uur in Diemen ‘Onderwijs en 21st century skills, bent u er klaar voor?’

Op dinsdag 13 oktober 2015 organiseert Randstad Onderwijs tijdens de Europese Codeweek in het Randstad Congrescentrum in Diemen een vakcongres voor docenten. De vraag die centraal staat tijdens dit congres is: ‘Hoe leiden wij de jonge generatie op voor beroepen die nu nog niet bestaan?’ Hoe vinden we goede aansluiting van het onderwijspakket op de eisen die de arbeidsmarkt van de toekomst stelt aan de kinderen van nu? Dat vraagt om ondernemende docenten die in staat zijn de verbinding te maken met die veranderende arbeidsmarkt en die hun leerlingen goed kunnen voorbereiden op de `21st century skills’.

Tijdens het congres kunt u kiezen uit twee masterclasses. Op de dag zelf schrijft u zich hiervoor in.

Onze dagvoorzitter is Jan Paul Beukema: ‘radio host, marketeer en nerd’

Programma

15.00 – 15.30 uur Ontvangst met koffie en thee

15.30 – 16.00 uur Welkom en opening, door Suzanne von der Dunk, manager onderwijs bij Randstad Nederland
16.00 – 16.50 uur 1e ronde: keuze uit een van de masterclasses overzicht masterclasses

• ‘Van weerstand naar doorbraak’, door Nathalie Hazenberg, HR Innovation en Agility bij ABN AMRO en Hester van Breda, Learning & Development Consultant van Triamfloat. Hoe zorgt u ervoor dat de vernieuwing waar u in gelooft omarmt wordt binnen de school?

• ‘Onderwijsvernieuwing en de wereld als ondernemer’, door de Nederlandse School opleiding tot meesterdocent voor pioniers in het onderwijs. Docenten Michel Freriks, Gerdien Ort en Vanessa Hudig gaan de discussie aan.

• ‘Het nut van programmeren’, interactieve masterclass verzorgd door een topprogrammeur die ingaat op de voordelen van programmeerlessen voor de intelligentie en het zelflerend vermogen van kinderen.

• ‘Hoe breng je de buitenwereld de les in?’, door Thijl Klerkx, ondernemer, bakfietssensatie en internetadviseur. Hij inspireert docenten om de wereld van buiten naar binnen te halen.

READ  3DYI

• ‘Veilig omgaan met social media, hoe doe je dat?’ Deze masterclass wordt verzorgd door Let’s Talk jeugdinstituut, opgericht door RutgersWPF en is met name interessant voor docenten die werken met jongeren van 12 tot 19 jaar.

16.50 – 17.20 uur Korte pauze

17.20 – 18.10 uur 2e ronde: keuze uit een van de masterclasses

18.10 – 19.30 uur Netwerkdiner

19.30 – 20.15 uur Keynote speaker Prof. dr. Yong Zhao, bekend van zijn boek ‘World Class Learners’, over de school als broedplaats voor creatief en ondernemend talent.

20.15 – 20.50 uur Discussie met de zaal

20.50 – 21.00 uur Afsluiting

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: saskia.van.der.zee@nl.randstad.com